2009-06-27 13:43:03• hírek • MTI

Veszélyes lábtörlők

Lábtörlőeltörlő rendeletet hoztak Nagy-Britanniában Burslem városának atyái a lakosság testi épségének és egészségének védelmében.

A határozat csak a tömbházak lakásaira vonatkozik.
Ugyancsak elparancsolja a város vezetése a folyosókról a cserepes növényeket, mert azokban is el lehet botlani, ráadásul tűzveszélyesek.
A lakosok viszont úgy találják, hogy soha az életben nem okoztak bajt se lábtörlők, se cserepes virágok - legalábbis náluk és a folyosókon. Az önkormányzat azonban azzal érvel, hogy tűz esetén, amikor ki kell menekíteni a lakókat, eleshetnek mind a lábtörlőkben, mind a virágokban.
A lakók azt fontolgatják, hogy hivatalosan tiltakoznak az új regulák ellen - adta hírül a Daily Telegraph című brit lap.
Hasonló háború volt már a brit szigeteken: Bristolban 2006 őszének elején 32 ezer címzett kapott levelet, amelyből megtudhatta, hogy szeptember 18-ig kap haladékot lábtörlője eltávolítására. Ott is baleset-megelőzés volt a magyarázat. És ott se örültek neki. A lakók teljesen idiótának mondták a rendeletet - meg kiötlőit. Volt aki viszontfenyegetett, mint mondta, ő bizony nem dobja ki a lábtörlőjét, és ha elviszik, feljelenti őket lopásért.
Hogy Bristolban azóta is hadilábon állnak-e a lábtörlőkkel, arról azóta sem érkezett hír.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: